Як їсти менше солі щодня? Це не лише про те, аби менше солити. Сіль міститься в певних типах хлібу, наприклад, в батоні та багетах, у соусах, які ми додаємо в їжу, особливо в соєвому, у консервованій їжі, у снеках, сирах і ковбасах. Якщо звернути увагу на етикетки, і сіль там — один із перших складників, значить, її в продукті забагато. Розібратися в усіх продуктах, звичайно, неможливо, тож ми пропонуємо зробити принаймні те, що точно нам по силах.

Прибери сільничку зі свого кухонного столу, заховай в шафу. А на її місце постав пакетики улюблених трав — свіжих чи висушених — та лимонний сік. А далі починаємо творити: хочеться досолити яєчню? Хмм, а може краще додати до неї орегано? Сіль проситься в салат? А як щодо запашного базиліку і краплі лимонного соку натомість?

Харчуватися здорово — особливо важливо під час пандемії COVID-19. Те, що ми їмо та п’ємо, може вплинути на те, чи здатен наш організм запобігти інфекціям, боротися з ними та одужувати.

Долучайся до марафону здорових звичок #ЗдороваУкраїна і роби разом із нами щодня маленькі кроки для свого здоров'я.

#ЖивуЗдорово